El 4t Campionat de Scrabble de Sabadell confirma la nostra ciutat com a gran plaça de l’escrable en català

Sabadell es confirma com una plaça escrablística de primera categoria per qualitat i participació i un any més una bona representació de la majoria de clubs i grups de jocs d’escrable en català van desplaçar-se a la nostra ciutat el dia 28 de febrer per disputar el 4t Campionat de Scrabble de Sabadell. Cal destacar la bona organització dels companys de Club de Scrabble de Sabadell, encapçalats pel Salvador Batlle:  estimen aquest joc i s’esforcen per aconseguir que tot rutlli i que tots els participants se sentin ben acollits i tinguin ganes de tornar-hi.

Conjunt Hergueta

Durant el dinar, Ramon Riera, marit d’una gran jugadora local i que col·labora molt activament amb el Club tot i que de moment no s’anima a remenar faristols, ens va sorprendre molt gratament amb un poema dedicats als jugadors d’escrable, construït amb monosíl·labs, imitant el gran poeta sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart. Fantàstic!

A la tarda, una altra sorpresa ens esperava: vam “compartir” la música de la celebració d’un casament a la sala del costat, fet que va suposar algunes queixes perquè dificultava la concentració; d’altres, van prendre-s’ho amb bon humor i van aprofitar per ballar una mica: Quin ritme, Magda Falcó!

Pel que fa als resultats, Montse Hergueta (Queimada), després d’una magnífica actuació (invicta en les sis partides),  va repetir el triomf de l’any passat i es va endur per segona vegada el pernil del primer premi cedit per Cansaladeries Medrán. Enhorabona!

Albert Rico (Matadepera) va quedar en segon lloc amb una magnífica actuació –només va cedir un punt- i manté una continuïtat que el situen entre un dels habituals a lluitar per les primeres places. El grup de Matadepera, que juga cada dissabte, continua aportant grans jugadors a les diferents competicions.

En tercer lloc va quedar el jugador local Carles Cassanyes, que només va perdre contra els dos primers classificats. A la primera partida de la tarda, va cometre un greu error quan a la seva darrera jugada i guanyant de 41 punts va posar un DRET per tapar un dels dos únics llocs per col·locar un escrable i va rebutjar un ADRET per guardar-se una vocal. D’aquesta manera permetia un únic espai per col·locar un difícil escrable… i la gran Montse Hergueta va trobar una poc coneguda DELIROSA (que té deliri per algú o alguna cosa)… i es va endur la partida!

Igual de disputada va ser la partida contra Albert Rico, que es va decidir en un final ajustadíssim a favor del jugador matadeperenc. En aquesta partida una jugada va ser motiu de polèmica: Carles Cassanyes va jugar NOMÉ (47 punts) i després de comprovar-la dues vegades es va anul·lar perquè no apareixia al validador de la Federació Internacional de Scrabble en Català. Posterior ambdós jugadors van comprovar que el verb nòmer (dir-se, anomenar-se) és correcte i està recollit al Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans i que, per tant, la forma de passat (nomé) era bona.

De la resta de premis, cal destacar el premi a la paraula de major puntuació que va recaure en el president del club amfitrió, Salvador Batlle, amb una jugada bicentenària (ARPEJADA). D’aquesta manera posava la cirereta a una molt bona actuació (3,5 punts) i demostra que està en plena forma.

Un any més, els jugadors locals van implicar-se en el campionat, ja sigui jugant (fins a un total de 6 participants) com en tasques organitzatives i d’arbitratge. En aquest aspecte, cal destacar la tasca de la M. Rosa Cucurull i el Ramon Riera, que van fer d’arbitres tota la jornada, amb l’ajuda de l’Arola Conesa (Premià de Mar) a l’entrada de dades.

Classificació

Premis

1a classificada:           Montse Hergueta
2n classificat:              Albert Rico
3r classificat:              Carles Cassanyes

Major nombre d’escrables: Rosa M. Cot (22)
Jugada de més puntuació (ARPEJADA, 221 punts): Salvador Batlle
1r classificat de Sabadell: Carles Cassanyes
Millor debutant: Laia Codina
Jugador més veterà: Gabriel Bas
Esforç per la llengua: Sayaka  Kamikariya

Tots els participants es van endur un detall per haver participat al campionat, a més dels bons records d’una jornada en un bon ambient i compartint la passió per l’escrable i la llengua catalana. Fins l’any vinent!

Classificació

 classificacio

Es poden consultar tots els resultats aquí.

(Fotos: Montse Hergueta, Francesc Gallén i Carles Cassanyes / Vídeos: Francesc Gallén)

Aquesta entrada ha esta publicada en campionats, general. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s